De belastingdienst stelt eisen aan uw kassasysteem

10 december 2016

blog

Zoals u vast al weet kan een kassasysteem vele gegevens verstrekken. Dit weet niet alleen u, maar ook de fiscus. Ongevraagd wordt er meegekeken en worden er zelfs eisen gesteld aan kassasystemen. We horen u denken: wat heeft de Belastingdienst te maken met mijn kassasysteem? Het zit als volgt. Nieuwe kassasystemen bieden veel mogelijkheden, dit heeft ook gevolgen op de administratieplicht voor ondernemers. We kunnen uiteraard vandaag de dag tegen lagere kosten meer gegevens verzamelen. Het gevolg? De belastingdienst kan verlangen dat u als ondernemer ook gebruik maakt van deze mogelijkheid.

single-image

Uitgebreide informatie

Naast het feit dat een kassasysteem handig (en nodig) is om verkooptransacties tot stand te brengen en te vereenvoudigen, legt het systeem nog veel meer gegevens vast. Denk hierbij aan de opties van uitgebreide overzichten en het koppelen van diverse systemen waardoor er nog meer inzicht kan worden verstrekt. Al deze uitgebreide informatie wordt dan ook bij controles regelmatig opgevraagd door de fiscus.

Bestellingen

Elke onderneming dient bepaalde gegevens aan de fiscus door te geven. Voorbeelden hiervan zijn: bestellingen, tijdstippen waarop deze geplaatst worden en medewerkers die klanten bedienen. Elk transactie en de bijbehorende gegevens hiervan dienen bewaard te worden en dan wel door een elektronisch journaal. Een papieren variant wordt vandaag de dag niet meer geaccepteerd.

Up-to-date

Voldoet uw kassasysteem aan de eisen van de Belastingdienst? Bent u in staat om op korte termijn transactiegegevens te vertrekken? Is dit niet het geval, maak dan kennis met onze kassasystemen. Op eenvoudige wijze kunt u uw winkel of horecabedrijf volledig automatiseren. Moderne kassasystemen kunnen u waardevolle inzichten opleveren en helpen u de bedrijfsvorming te optimaliseren. Neem een kijkje in onze webshop of vraag ons naar de mogelijkheden.