De kassa van de toekomst

11 oktober 2016

blog

Een aangename winkelbeleving, dat is vandaag de dag van groot belang voor elke winkel die concurreert met onlineshops. Wat hier een vast onderdeel van uitmaakt? Het afrekenproces! In veel gevallen lopen fysieke winkels op dit punt achter op de online winkels. Aan een traditioneel kassasysteem kleven een aantal nadelen. Het sluit niet naadloos aan op de shopervaring en nog steeds kijkt niemand er naar uit om met zijn of haar nieuwe aanwinsten in de lange rij bij de kassa te gaan staan. Ook brengt het hebben van veel cash in de kassa risico’s met zich mee.

subpage-5

Moderne tablets

In veel winkels zien we het gebruik van tablets toenemen. Ze zijn mobiel en beschikken over internetverbinding en een mooi presentatiescherm. Een tablet zorgt ervoor dat elke kassamedewerker mobiel is. Dankzij een tablet kan een klant direct betalen en ook nog eens overal in de winkel. In veel gevallen is het mogelijk informatie van producten op te vragen en dat alles binnen handbereik. Er is zelfs sprake van extra winkelruimte omdat een oud kassadek overbodig is. Er zijn natuurlijk al winkels die gebruik maken van deze technologie, een voorbeeld hiervan is de Apple Store in Amsterdam. Hier kan de klant door middel van hun iPhone betalen.

Rebecca Minkoff

Kan het nog moderner? Zeker weten! Het New Yorkse modehuis Rebecca Minkoff maakt gebruik van een zogenoemd connected kassasysteem. Betalen is hier onderdeel van de klantbeleving. In de winkel hangen overal interactieve schermen. Hier wordt inspirerende content op getoond en deze functioneren tevens als touchscreen. Via de schermen kan de klant een product naar wens selecteren. Via een sms wordt verteld dat het geselecteerde item klaarligt in het pashokje. Klinkt ideaal toch?

Biometrie

Wellicht vond u het al een ideale ontwikkeling dat u tegenwoordig met uw pinpas kunt betalen zonder uw pincode in te toetsen, maar heeft u ooit gehoord van biometrische technologie? Betalen via irisscans, vingerafdrukken en gezichtsscans worden in de toekomst steeds populairder. Bent u al aan het inspelen op alle technologische ontwikkelingen om uw klant de ultieme winkelbeleving te laten ervaren? Bij Kassasystemen beschikken we over de beste kassa’s die voorzien zijn van de laatste technologische ontwikkelingen. Online uw voorraad of uw reserveringen checken is heel gemakkelijk. Neem eens een kijkje in onze webshop!