Deze kassasystemen zijn ideaal voor foodtrucks

05 juli 2021

Een kassasysteem voor jouw foodtruck

Foodtrucks zijn de laatste jaren ontzettend populair. Je ziet ze vooral op festivals en evenementen met veel bezoekers. Om lange rijen te voorkomen is het van belang om klanten snel te helpen. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is het aanbieden van een snelle betaalmethode. Veel foodtruckondernemers kiezen daarom om alleen een pinautomaat te gebruiken. Dit heeft echter veel nadelen. Je mist het overzicht en dan kans op fouten is groot. We raden daarom aan om een kassasysteem aan te schaffen voor jouw foodtruck. Wat dit precies is en hoe het werkt, lees je in dit blog. 

Gebruiksvriendelijk en snel: de touchscreen kassa

Gebruik een kassasysteem en je werkt sneller en efficiënter. Door de overzichtelijke indeling maak je minder fouten. Dit zorgt ervoor dat het afrekenen snel en makkelijk verloopt. Dit is natuurlijk fijn voor de klant, maar ook erg fijn voor het personeel. Een touchscreen kassa is gebruiksvriendelijk en iedereen kan er direct mee overweg. Een nieuw personeelslid is hierdoor zo ingewerkt. Het grootste voordeel van een kassasysteem is misschien wel dat je ook offline transacties kan verwerken. Op een festival is de internetverbinding niet altijd even stabiel, dus het is erg handig als je ook zonder internet klanten kunt blijven helpen.

Om je klanten nog sneller van dienst te zijn, kan je het kassasysteem koppelen aan de pinautomaat. Zo hoef je dus nooit meer handmatig een bedrag in te voeren. Dit scheelt uiteraard een hoop fouten en je bent ook nog eens 2x zo snel.

Ook buiten de verkoopuren profiteer je nog van een kassasysteem. De meeste touchscreen kassa’s beschikken over een online beheersysteem. Met een paar drukken op de knop zie je direct wat je precies hebt verkocht en wat je nog op voorraad hebt. Zo kan je een mooi overzicht maken van de best en slechts verkochte producten en hier slim op inspelen. De slechts verkochte producten kan je bijvoorbeeld minder inkopen of je presenteert ze voortaan beter op de menukaart. Een kassasysteem bied je dus de mogelijkheid om slim te ondernemen.

Efficiënt en compact: de pinkassa

Bij een kassasysteem denk je wellicht aan een heel groot apparaat, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Speciaal voor in situaties waar er weinig ruimte is voor een groot kassasysteem is er de pinkassa. Dit is een mobiel pinautomaat waar kassasoftware op is geïnstalleerd. De pinkassa neemt evenveel ruimte in beslag als een normaal pinautomaat. Ideaal voor foodtrucks dus. Ook kan je met een pinkassa diverse betaalmethodes aan je klanten bieden. Denk aan pinnen, betalen via festivalmunten, cash en creditcard.

Een touchscreen kassa of pinkassa aanschaffen? Onze medewerkers van Janssens Kassasystemen beantwoorden graag uw eventuele vragen en helpen je met de aanschaf van het juiste type kassasysteem dat bij uw onderneming past. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw foodtruck.