Nieuwe kassa kopen? Houd rekening met deze 9 punten

27 november 2016

blog

U bent van plan een nieuw kassasysteem aan te schaffen? Goed idee, maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Uiteraard adviseren wij voor een kassa te kiezen die bij u en uw onderneming past en voor een systeem dat u helpt. Kleine kanttekening, in dit blog richten we ons op de retail en software van de kassa, de hardware laten we buiten beschouwing.

1. Besturingssysteem

Weet u al voor welk besturingssysteem u gaat? Vandaag de dag draaien veel kassa’s op een iPad kassasysteem in de Cloud of een Windows versie. Waar gaat uw voorkeur naar uit en wat past het beste bij uw onderneming? Verdiep u in de mogelijkheden en bedenk welk besturingssysteem u het meest oplevert.

2. Voorraad

Het is natuurlijk wel zo prettig en handig om een kassasysteem te hebben die de voorraad bijhoudt. Oudere kassa’s beschikken vaak nog over groepen, hier kan geen voorraad worden bijgehouden. Nieuwe digitale kassa’s beschikken hier wel over. Bij Kassasystemen beschikken we over diverse retail kassasystemen, zoals de StoreContrl. Onze jarenlange ervaring in de detailhandel heeft geleid tot een softwareoplossing die regelrecht aansluit op alle eisen die u stelt aan een voorraadbeheerprogramma. StoreContrl is dé detailhandelkassa bij uitstek en staat voor gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit, overzicht en eenvoud en dat is wel zo prettig!

3. Productbeheer

Vaak kost dit u veel tijd. Gelukkig kunt u dankzij de technologische ontwikkelingen van vandaag tijd besparen door innovatieve kassasystemen.

4. Functies

Wilt u een kassasysteem dat over vele functies beschikt? Kies dan voor een all-in-one systeem, zoals de StoreContrl. Wat houdt dan in vraagt u zich af? Backoffice- en frontoffice-informatie in één, klantenbeheer gekoppeld aan managementinformatie, mogelijkheid om uw klanten selectief te mailen, opties voor spaarsystemen en/of klantenpassen en nog veel meer!

5. Veiligheid

Kies altijd voor een kassasysteem die goed beveiligd is. Hierbij valt te denken aan een kassa die te blokkeren is of online beveiliging. Het laatste is zeker belangrijk indien uw kassasysteem verbinding met internet maakt.

6. Updates

Ondersteunt uw nieuwe kassasysteem ook updates? Een update wordt vaak uitgevoerd voor nieuwe opties en meer veiligheid. Informeer naar de update mogelijkheden en of hier extra kosten aan verbonden zijn.

7. Meerdere kassa’s

Wenst u in de toekomst uit te gaan breiden en is het dan mogelijk om meerdere kassa’s aan het kassasysteem te koppelen? Vraag naar de opties voor synchronisatie. Het is natuurlijk in veel situaties ideaal om aan één systeem meerdere kassa’s te verbinden.

8. Support

Is er een vorm van support? Een punt waar vragen gesteld kunnen worden en u alles nog eens op uw gemak na kunt lezen?

9. Innovatie en functionaliteit

Wat voor visie heeft u voor ogen? Past het kassasysteem bij deze visie? Biedt het de mogelijkheden waar u naar op zoek bent? Indien u op zoek bent naar een kassasysteem die stabiliteit, overzicht, gebruiksvriendelijk is en eenvoudig in gebruik? Kies dan voor onze StoreContrl.