MAKKELIJK ROOSTEREN

MAKKELIJK ROOSTEREN

Personeelsplan

Nooit meer tijd verspillen aan het zoeken van personeelsgegevens. Maak een einde aan de eindeloze reeks urenbriefjes, memo’s en Excel-overzichten. Voorkom fouten:
door digitale urenregistratie en koppelingen met verloningspakketten. En communiceer nog beter met uw personeel. Doe uw personeelsplanning live en direct met de software van Nostradamus.

 

Makkelijk roosteren

U roostert op basis van wat er nodig is. Het systeem geeft standaard templates per dag, waarin al ingevuld staat hoeveel personeel nodig is, om de verwachte drukte van die dag aan te kunnen. Door de handige pop-up ziet u in één oogopslag wie er beschikbaar is, wat het tarief van de medewerker is en hoeveel diensten en uren de medewerker al is ingepland op het weekrooster. U hoeft alleen nog maar te finetunen.

Handig publiceren

Nooit meer: “ik wist niet dat ik moest werken…”. Want zodra u uw optimale rooster heeft gemaakt, publiceert u dat rooster. Elke ingeroosterde medewerker krijgt een mail of sms. Wilt u iemand later laten beginnen? Geen probleem. Even bijwerken in het rooster, het sms’je wordt automatisch verstuurd, uw medewerker binnen op het gewenste tijdstip!

Vooraf budgetteren

U kunt tijdens het roosteren al slim vooruitkijken. Zo heeft u inzicht in de saldi van de vakantie uren van alle medewerkers voor de rest van het jaar. Ook kunt u budgetten afgeven per afdeling, en heeft u vooraf inzicht in productiviteit aan de hand van normen en (omzet-)prognoses.

Urenregistratie

De geregistreerde (gewerkte) uren gaan direct – en dus foutloos- naar de payroll. Vervolgens vindt de salarisadministratie en uitbetaling van het loon plaats. Zeker als u veel parttimers in dienst heeft, heeft deze snelle manier van gegevensverwerking veel voordelen.

Automatisch klokken

Medewerkers klokken digitaal in en uit (met een code, een druppel of vingerafdruk). Die uren linken direct met het rooster. Het systeem geeft automatisch een melding wanneer er te laat is ingeklokt.

Calamiteitenrapport op orde

U weet altijd hoeveel mensen er binnen zijn, heel belangrijk bij een calamiteit.
Is er een BHV(Bedrijfshulpverlener) binnen? Wie zijn er binnen? Uw calamiteitenrapport is altijd op orde.

Foutloze urenregistratie

De leidinggevende controleert aan het eind van elke werkdag de geregistreerde uren. Komen de geplande en gewerkte uren overeen? Ook pauzes en maaltijden (u heeft de keuze tussen inhouden op loon of automatische correctie) houdt het systeem exact bij. Bij akkoord (een digitaal vinkje) en na vergelijk met de geplande uren, gaan de gegevens naar de verloning (payroll).

HR Instrument

Functie, loon, uren, contract, verlof, ziekte… Alle personeelsgegevens altijd up-to-date met het digitale personeelsdossier. Het systeem geeft notificaties wanneer diploma’s of ID’s verlopen, contracten aflopen of trainingen ophanden zijn. Elk dossier is naar wens in te zien, dan wel af te schermen voor collega’s: u kunt rechten meegeven aan bijvoorbeeld afdelingsmanagers of filiaalmanagers. Zo blijft de privacy gewaarborgd.

Arbeidsrestricties in acht

Regels die door de CAO bepaald zijn en die betrekking hebben op uren, koppelen automatisch met de digitale urenregistratie. Denk aan maximaal aantal uren, minimale shiftlengte, verplichte rusttijd, en andere arbeidsrestricties. Zo houdt uw bedrijf zich altijd aan de CAO-regels.

Ziekte- en verlofregistratie

De medewerker vraagt verlof aan via de personeelssite of app en u hoeft deze aanvraag alleen goed of af te keuren. Zo is voor zowel u als de medewerker het verlofsaldo altijd actueel. Tevens registreert u het ziekteverzuim in Nostradamus en kan dit eventueel gekoppeld worden aan uw verzuimpakket zoals o.a. Absentiemanager.

Inzicht in saldo’s

U kunt in de statistieken zien hoe uw medewerkers ‘scoren’ op hun urensaldo: aantal ADV dagen, vakantiedagen (wettelijke en bovenwettelijk), compensatie… U heeft de regie; want u kunt bijsturen in de personeelsplanning.

Compensaties doorberekenen

ADV-regels, vakantieopbouw.. alle compensatieregelingen die met uren te maken hebben onder controle. Het systeem houdt – met de digitale urenregistratie – alles bij. Oók als er binnen uw bedrijf meerdere CAO’s naast elkaar bestaan. Urenregels worden gesplitst en automatisch doorgerekend in de juiste looncomponenten.

Beheer contracten en formulieren

Dankzij sjablonen (formats) in het systeem, heeft u standaardcontracten en -formulieren handig onder de knop. Met de digitale personeelskaart van de betreffende medewerker, personaliseert u in één handomdraai het contract. Zeker met contractverlengingen werkt dit enorm tijdsbesparend én minimaliseert u de foutkans.

Makkelijker solliciteren

Versimpel de sollicitatieprocedure. Sollicitanten kunnen de door u gevraagde persoonsgegevens al op een formulier invullen. Dat formulier plaatst u als simpele link op uw website. Neemt u de sollicitant aan? Dan heeft u zijn gegevens (inclusief nuttige gegevens zoals beschikbaarheid) al meteen als personeelskaart in uw systeem.

Communicatie

Managers: Op een handige, moderne manier communiceren met uw personeel. Anno nu houdt u uw mensen op de hoogte per SMS, mail, WhatsApp, of met de speciale Managers- en PersoneelsApp. Live en direct, gericht aan wie het aangaat. Het hele bedrijf, één afdeling, of alleen de mensen van de zaterdagploeg? U kiest.
Personeel: Makkelijk en direct contact met elkaar én met de bedrijfsleiding. Een speciale beveiligde intranetomgeving (personeelsportal) is voor iedereen beschikbaar met de gratis te downloaden PersoneelsApp.

Managementplan

Van tevoren inzicht in de prestaties van uw bedrijf. Nooit meer vervelende verrassingen achteraf, door vóóraf te sturen. De statistieken in Nostradamus maken het mogelijk. Voortaan zet u de mankracht in die nodig is. Niet te weinig, want u wilt uw klanten de service en aandacht geven die ze verdienen. Maar ook niet te veel; zodat uw loonkosten onder controle zijn.

Inzicht in omzet

De omzet voor een kalenderdag kunt u vergelijken met die van vorig jaar. Zo kunt u van tevoren al plannen op basis van de gegevens van vorig jaar. U kunt naar eigen inzicht nog verfijningen in de planning aanbrengen. U kent uw eigen zaak immers het best.

Inzicht in productiviteit

De productiviteit van de medewerkers kunt u volgen en – wanneer nodig – bijsturen. Lage omzet op een afdeling terwijl er veel mensen aan het werk zijn? U kunt dat bijsturen door één of meerdere medewerkers op een drukkere afdeling in te zetten.

De ManagementApp

Altijd en overal live inzicht en controle over de prestaties in uw bedrijf met de Nostradamus ManagementApp. U kunt op uw telefoon live omzet, productiviteit en loonkosten monitoren en bijsturen wanneer dat nodig is. Geen verrassingen achteraf, maar controle en overzicht altijd en overal.

Neem contact op

Informatie aanvraag:

Demo Aanvraag